閒聊區  日常生活  交友  成人討論  
   會員通訊  模特兒區  消閒玩樂  站務區  
   青少年/中學生專區  攝影區  貼圖分享    

18 12
發新話題

男男女女,大家點睇愛e樣野?你地o既愛講求咩?

男男女女,大家點睇愛e樣野?你地o既愛講求咩?

我講先la ,我o既愚見係,愛一個人就係用心愛一個人law ,無話講求d咩o既,

e排報紙講咩 港女愛情觀,唔知大家有無留意??我覺得個訪問太主觀...大家都可以係度講下有咩見解,為港女平反下丫

愛情? 唉..唔識講

回復 #2 Siuyubaby 的帖子

你好似好多愛情煩惱噤喎,定係有咩愛情唔開心o既事???
可唔可以講比我知呀???

其實人人都受過愛情打擊傢 la , 無受過又點知咩係真o既愛情呢? 愛情太順利o既人會唔知真愛難求,而且以為愛情是好易得到的人,好多都鍾意玩弄人o既感情...
無人天生懂愛,有時愛要從痛苦,失敗中才能 學懂愛,珍惜愛,尊重愛....
                                                                                                        加油呀......><

我真係唔知可以點講...??
但係我可以講1句我宜家好恨之前個男朋友...
由愛變成恨 >"<

唔好噤LA 佢無福氣姐,
別外佢無氣可能已經注定佐不過佢會唔會有苦衷傢???你知 LA 如果上天想你地好,佢一定會比D考驗你地傢喎 , 你知 LA ,上天係噤傢 LA ,佢都無第二招O既

愛...哈!我到現在也不知什麼是愛。同時,我亦不相信"愛"這個字...
幸福,永遠在我遙遠的地方,每當我快要捉著它時,它便會在我眼前消失......
所以我決定讓自己創造快樂,只因我希望能在生命結束前,得到我所應得的幸福......

第一感觉好紧要~~~~~~一定要有FEEL~~~~~~先有得发展落去~~~~~

回復 #6 藍酷言 的帖子

其實你一早被愛包圍,友愛,親人o既愛,什至自愛...等等,你試下feel下丫

引用:
原帖由 RR8655 於 2007-4-27 01:34 發表
其實你一早被愛包圍,友愛,親人o既愛,什至自愛...等等,你試下feel下丫
你這樣說也對,我的而且確是一個被友愛包圍的人,但親人...愛我的都在大陸,父母的話,老豆還可以~老媽就十分抱歉,我感覺唔到,而父母的共通點則是他們都不了解我,常常都以為我是個這樣那樣的人,而他們一個只關心我細佬,一個超錫我妹妹...
我可以同你講,我既童年除了返學同朋友一齊外,係冇一日係開心過...
幸福,永遠在我遙遠的地方,每當我快要捉著它時,它便會在我眼前消失......
所以我決定讓自己創造快樂,只因我希望能在生命結束前,得到我所應得的幸福......

回復 #9 藍酷言 的帖子

對於家人我有比你更不幸的經歷...在這不多講,
但可能好似beyon 話齋....(從未埋怨.....苦興他同行)
而我可以做o既只可以係理解那些所謂o既不幸
如果你覺得屋企人唔了解你,所以feel 唔到佢地o既愛,你試下先了解下佢地,睇下feel 唔feel 到佢地o既愛,
老有家成日講中國人o既愛係藏係心入面,(所以中國人唔會好似外國人噤又攬又鍚黎表達愛)
但其實愛一早在心中
                            最起碼在你心中,我估你愛你屋企人o既,但可能連你自己也不知

引用:
原帖由 Siuyubaby 於 2007-4-15 19:23 發表
愛情? 唉..唔識講
唔使識講架,識做咪得囉~~
壞人編輯部
BB相IN HKP~~
訂單殺不盡,挖礦單又生~~

引用:
原帖由 BB五歲 於 2007-5-2 03:25 PM 發表

唔識做,咁係咪唔愛得呀!!

我覺得愛一個人,會同佢"同甘共苦"。

SANDY

引用:
原帖由 BB五歲 於 2007-5-2 15:25 發表

我覺得愛應該係純潔,神聖的,從心而發,
如果是做出來的,那未免太膚淺

引用:
原帖由 RR8655 於 2007-5-3 23:35 發表

我覺得愛應該係純潔,神聖的,從心而發,
如果是做出來的,那未免太膚淺
識講唔識做咪又係.........唉.........
唔係做作既做呀.........

如果你覺得BB膚淺,咁BB同樣覺得你中文程度唔好或者係你理解能力有問題
壞人編輯部
BB相IN HKP~~
訂單殺不盡,挖礦單又生~~

引用:
原帖由 BB五歲 於 2007-5-2 15:25 發表

恕我中文能力低,請問你所謂o既愛o既(識做)唔係 我講 o既 做 係邊個 做? 你o既所謂愛係點做?
可唔可以講下?? 等人唔洗誤會你

18 12
發新話題