閒聊區  日常生活  交友  成人討論  
   會員通訊  模特兒區  消閒玩樂  站務區  
   青少年/中學生專區  攝影區  貼圖分享    

發新話題

2 0 個 老 師 的 缺 點

1. 常 常 給 學 生 大 量 功 課

2. 從 不 會 主 動 收 功 課 , 而 上 課 時 質 問 同 學 為 什 麼 不 準 時 交 功 課

3. 批 改 功 課 的 速 度 有 如 龜 速

4. 上 課 早 來 遲 放

5. 遲 來 更 遲 放

6. 意 見 接 受, 行 動 照 舊  

7. 意 見 不 接 受 , 行 動 也 是 照 舊

8. 突 發 性 皮 質 醇 偏 高 ── 前一 分 鐘 還 是 笑 容 滿 面 ,下 一 分 鐘 卻 暴 跳 如 雷

9. 持 續 性皮 質 醇 偏 高 ── 無 論 何時 何 地 , 都 是 這 般 暴 躁

10. 反 覆 性 皮 質 醇 偏 高 ── 心 情 時 好 時 壞 , 令 人 無 所 適 從

11. 當 不 懂 回 答 學 生 問題 時 , 往 抵 開 話 題 , 顧 左 右 而 言 他

12. 若 學 生繼 續 追 問 時 , 就 會 叫 學 生 下 課 後 再 問  

13. 若 學 生再 追 問 時 , 就 會 叫 學 生 先 自 行 搜 集 資 料 或 再 思 考

14. 雙 重 標 準 ── 老 師 的 文 章 是 細 緻 , 學 生 的 卻 是 累 贅

15. 自 相 矛 盾 ── 剛 才 說 完 肝 硬 化 等 於 肝 癌 , 一 分 鐘 後 卻 改 口 供

16. 言 而 無 信 ── 常 答 應 會 獎 勵 學 生 , 下 課 後 這 承 諾 早 已 煙 消 雲 散  

17. 講 一 套 做 一 套 ── 禁 止同 學 說 粗言 穢 語 , 豈 料上 課 時 自 己 卻 衝 口 而 出

18. 虛 偽──對 待 同 事 和 學 生 是兩 副 嘴 臉

19. 記 憶 力 差 ── 教了 你 大 半 年 , 可 能 連 你 的 樣 子 也 不 認 得

20. 濫 用 老 師 權 力

引用:
原帖由 二五仔 於 2007-2-3 05:37 PM 發表
好勁wor,咁都比你找到d好野,係第二個forum cope過黎
-0-緊係勁啦*
唔好都唔貼上哩-v-xddd
幾比面你~呵

引用:
原帖由 rachel1994905 於 2007-2-3 10:54 PM 發表
waa~好勁呀~中晒~^^
哈哈-3-
我都覺哎-v-
唔係都唔貼~xdd

引用:
原帖由 二五仔 於 2007-2-5 06:05 PM 發表
咁咪再加你一百囉=.="
哈哈~-3-咁好*
多謝...
咁我得閒會貼d好野上哩嫁啦~xd

引用:
原帖由 pkboy1232123 於 2007-2-5 09:52 PM 發表
好勁呀
同我學校d老師一樣
>.<
緊係有d老師係咁衰的說

引用:
原帖由 brian神樂板 於 2007-2-6 08:06 PM 發表
hiro你又發姣.....
.
中曬呃....
反 覆 性 皮 質 醇 偏 高 ── 心 情 時 好 時 壞 , 令 人 無 所 適 從
呢個係梁茶啦肯定
哈哈~你老師叫梁茶咁得意既-v-
多謝哩留cm哎*

引用:
原帖由 brian神樂板 於 2007-2-6 08:54 PM 發表

係呀....妳唔知咩?
我以為hiro同你講左tim-   -''
我唔知嫁-3-
哈哈...
你而家咪講左我知lo~xd

引用:
原帖由 rachel1994905 於 2007-2-7 07:12 PM 發表
講緊d咩呀~???^^hoho~
多謝你十卜我呀-3-
講緊d老師哎~哈哈

引用:
原帖由 pkboy1232123 於 2007-2-7 09:24 PM 發表

佢地上堂就係咁樣-0-
55..有時佢自己心情唔好又罵我地的-3-
唉..

引用:
原帖由 pkboy1232123 於 2007-2-9 10:14 PM 發表

係佢地衰姐!
-3-咁又係...xdd
我鍾意既老師好似都係得2,3個...
唔鍾意既就大把-0-

引用:
原帖由 angel141909 於 2007-2-10 05:23 PM 發表
全中ar
不過我學校有幾個老師都唔係
哈哈..
多謝哩留cm哎
咁你咪好lo...姐係好老師~xd

引用:
原帖由 rachel1994905 於 2007-2-10 11:41 PM 發表
10卜下先~^^hoho~
哈哈=3=
多謝你又哩十卜我哎*

發新話題