標題: (討論) 情感難於表達 [打印本頁]

作者: 程昱    時間: 2006-9-7 11:56 AM     標題: (討論) 情感難於表達

相信大家都會覺得人愈大,對身邊的人就會愈難表達自己的對對方的謝意或愛意

以下係我的分析歡迎大家一起討論

親人> 有很多的人都會將父母親對自己的付出視為理所當然,或者覺得父母親的要求很難滿足,所以放棄了

朋友(同性) >唔係馬,男人老狗講埋d野咁鬼老土,你冇野呀,大家兄弟呀!唔洗講啦!但係如果唔講,人個心就會講,我幫過你,你一d表

示都冇          (無論在言語或行為上 )

朋友(異性)> 這東西很難宣之於口呀,我又唔係鍾意佢,有咩誤會就唔係咁好啦.....

唔好意思,因我係男仔,我唔知女生與女生之間係點溝通,歡迎大家討論,提供一d好的方法去表達下啦
作者: 雨後陽光    時間: 2006-9-7 12:11 PM

我自己既情況係:

親人>唔會講多謝or我愛你之類.....因為好似唔多好意思....

朋友(同性)>朋友幫左我我都唔會特別做d咩既~只係會搭住膊頭or攬下~
                      講一句:在心中。

朋友(異性)>反而真係正正經經講多謝...因為唔攬得....^ ^"

作者: 消仔    時間: 2006-9-17 03:41 PM

我會係親人LA應該
作者: 死性不改    時間: 2006-9-20 05:25 PM

親人>洗咩怕羞,講明親人講左都冇咩野特別,都係好平凡姐....

朋友(同性) >同雨後陽光,程昱一樣講一句:在心中。

朋友(異性)>正正經經講多謝...因為之除唔知可以做咩!!

歡迎光臨 HKYou (http://www2.asiadog.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0