標題: 大約14年前的親身經歷(咸田)路營. [打印本頁]

作者: 重複犯錯    時間: 2007-7-31 06:37 PM     標題: 大約14年前的親身經歷(咸田)路營.

大約11年前的親身經歷(咸田)路營.  

每次見到呢區就會記得當年所發生的事所以同大家分享一下...約至今14年前我同1班同學加死黨(中3/中4到)約5至6個人去咸田路營,由西貢慢慢行去目的地,果時每人都咩住一大袋野食又有氣槍,行到中途人有3急當然要放低幾兩啦,咪望清楚有冇山墳同有冇一綱綱放骨頭果d野,原來真係有10個8個到分別放係小路兩傍,跟手當然搵個冇果味野D地方屙尿啦,一路屙一路講有怪勿怪細路仔唔識世界,舒服晒,大家休息左一陣跟住再前進目的地,途中見到有山狗就用氣槍射佢趕佢走幾開心,行左成4粒鍾終於見到咸田,有一條長長地的沙灘,成班人都鬆晒個個行到手軟腳軟好累,跟住就撘左2個營幕一個放食物同背狼另一個當然係訓架啦,食完野之後就訓,怪事就開始發生.訓到濛濛龍龍我感覺到我隻腳有D野係到孟孟下好似比人用雙手拉落沙下面咁,我已為行得太耐隻腳有D抽跟?所以冇理到繼續訓,訓訓下都唔知訓左幾耐濛濛龍龍中聽到有一班小朋係到玩緊,你追我繼咁玩得好大聲好嘈,心係到諗,而家應該係朝頭早到應該係一家大細遠足行到呢到係沙灘玩緊所以冇理由叫人地唔好咁嘈架馬,所以我又繼續訓,訓訓下特然之間一個波省埋我地個營幕到,我地幾個人比佢赫左一赫,全部起晒身,於是有條友仔就諗住拉開拉鏈出去望下,諗住都係叫佢地班小朋友小心D玩,當佢準備拉開拉鏈出去,特然4週鴉雀無聲,小朋友叫聲跑步聲冇晒,我地係到你眼望我眼,於是條友就繼續拉開拉鏈身個頭出去望下,出面人影都冇隻我地再望下天色依然係天黑,再望下隻錶而家係零晨2點幾,大家都知道唔對路但此時此刻真係好累所以我地都係訓左先算,等訓醒天光再作打算,終於訓醒了,我地見到有好幾個遠足人仕經過仲同我地打朝呼,唔知點解我地全部人都冇提到尋晚發生D野,但係我隱唔住問大家,佢地話我地人多冇有怕更何況唔想影響今次路營,所以我地當尋晚冇事發生過繼續玩.....不過經過此時之後係個1至2年之間我就真係十分十分之好鬼黑仔,耐不耐就比鬼責,有幾次訓訓下濛濛龍龍見到一D白色人影有輪廓好似霧咁,跪係我床尾望住我,撘的士又撞車,過左果1兩年就乜事都冇再發生過.....

歡迎光臨 HKYou (http://www2.asiadog.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0