標題: (討論)好與壞-朋友的標準 [打印本頁]

作者: 程昱    時間: 2006-9-14 11:19 PM     標題: (討論)好與壞-朋友的標準

相信大家在人生不同的階段,也會與不同的人相遇,

相信很多人的知心好友也會在小學階段認識,想與大家討論一下大家對好朋友的定義

以及可以成為好朋友的條件,讓我先說吧

首先,第一樣野首先一定要有緣份,大家要相遇,大家才能成為朋友

跟住,係相處的時間長,大家可以隨住時間而加深了解

有一樣好緊要,當你有野唔開心,佢願意陪你啦,同埋有事肯拔刀相助啦

討論完好朋友後,我們也談談一些應敬而遠之的"所謂"的朋友吧

一,你有錢請佢就出現,有事就搵唔到佢的人

二,時時在你面前"哂命",自以為幸福的人

三有求於你時就笑口相迎,冇用時就百般奚落  (如:說人家的身體有多肥,及拿人家的家庭隱私開玩笑)

四:當個朋友冇利用價值時,就話人一事無成,咩都唔識,唔成熟及其他侮辱他人自尊言語的人

以上只係例子,歡迎大家討論
作者: 1234567    時間: 2006-9-17 01:24 PM

我認為朋友係...
錢財未算緊要
最緊要心照
作者: 消仔    時間: 2006-9-17 03:37 PM

同我岩KEY既多數壞...=="
作者: 死性不改    時間: 2006-9-20 05:49 PM

引用:
原帖由 消仔 於 2006-9-17 15:37 發表
同我岩KEY既多數壞...=="
壞成點???吸毒又同你講係好野搵你一起吸這一些才算壞...
食煙,酒,黑道,成績唔好等等都唔算係壞.....
作者: 消仔    時間: 2006-9-20 05:50 PM

冇咁勁...!!!!

你壞唔壞...?
作者: 死性不改    時間: 2006-9-20 05:56 PM

引用:
原帖由 消仔 於 2006-9-20 17:50 發表
冇咁勁...!!!!

你壞唔壞...?
壞唔壞要睇你點睇了.....
做既野同玩既野聽落係壞,見過我既人咪唔會覺得我係壞這一些
作者: 消仔    時間: 2006-9-20 06:37 PM

咁你覺得你做得最壞係咩ar
作者: 死性不改    時間: 2006-9-20 06:44 PM

引用:
原帖由 消仔 於 2006-9-20 18:37 發表
咁你覺得你做得最壞係咩ar
我自己唔覺得自己壞 你覺得自己好壞的嗎???
作者: 消仔    時間: 2006-9-21 05:11 PM

一d都唔覺...

我係一個好學生
作者: 死性不改    時間: 2006-9-21 06:02 PM

引用:
原帖由 消仔 於 2006-9-21 17:11 發表
一d都唔覺...

我係一個好學生
哇卡卡,咪係囉!!好壞的定義睇你點睇姐
作者: 消仔    時間: 2006-9-21 06:15 PM

咁又係.....定義既野個個人唔同

歡迎光臨 HKYou (http://www2.asiadog.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0